Magyar Polgári Együttműködés Egyesület

Like-verseny

A Like-verseny az e-benchmark.hu összeállítása, amely a posztok.hu adatain alapul, ezt az összeállítást mpee.hu oldalon havonta publikálja, hogy az Egyesületet támogassa azzal, hogy hasznos és érdekes tartalmat ad a politika iránt érdeklődő olvasói számára. A Like-verseny összegzi a vizsgált szereplők (jellemzően havonta), a magyar politikum (online media, politikusok, véleményvezérek) tagjainak Facebook posztjai mekkora interakciót váltottak ki ( Interakciók = Tetszik + Imádom + Szomorú + Hűha + Vicces + Dühítő + Ölelés + Megosztás + Hozzászólás).

 

Az összes interakciók mutatják meg, hogy a posztokat olvasók úgynevezett aktív reakcióját, amikor a posztok akkora hatást váltanak ki, ami cselekvésre ösztönzi őket, azaz megosztja, kommentálja és like-olja, stb. az adott posztot. A Like-verseny bemutatja kategóriánként (pld. ellenzéki és kormánypárti politikusok) az első 20 legtöbb interakciót elkönyvelő szereplőket rangsorba állítva. lásd: https://mpee.hu/facebook-interakciok-2024-03/

 

Ez az összehasonlítás, segíti a politika iránt érdeklődőket, elemzőket vagy akár az aktív résztvevőket is abban, hogy összehasonlításokat végezzenek, ebből következtetéseket vonjanak le. A Like-verseny hasonló a popzene világában a sláger listákhoz, amelyek, amióta léteznek azóta népszerűek.

Azoknak, akik szeretnék fejleszteni a saját Facebook oldalukat, profiljukat hasznos eszköz, a kommunikációjuk fejlesztéséhez, mert ennek segítségével összemérheti saját interakcióik számait mások eredményeivel. Ezen adatok hosszú idősoronként is elérhetők a https://mpee.hu/like-verseny-2023-osszesitett-eredmenyei/ oldalon, sőt megnézhetik például a Ferenc pápa magyarországi látogatása idején a politikum szereplői által a látogatásról írt posztok, hány interakciót váltottak ki.