Magyar Polgári Együttműködés Egyesület

Elnökség

Petneházy Judit

ALELNÖK
Jogász

Az ELTE Jogi karán 1969-ben végeztem. A rendszerváltás előtt és alatt a felsőoktatás területén tevékenykedtem, majd a Kulturális majd Oktatási minisztériumban dolgoztam. Az MPEE-vel nagyon korán 1997-ben kerültem kapcsolatba és 1998-tól már az elnökség tagjaként tevékenykedem. Nagyon hálás vagyok a sorsnak, hogy olyan jelentős és meghatározó személyiségekkel dolgozhattam együtt, mint Mádl Ferenc, Granasztói György, Martonyi János, de az első elnökség névsora is meghatározó a közéletben, az élők tekintetében, de akár már történelmileg is, mint pl. Szabad György tagsága és a vele való munka.

Győri Enikő

ELNÖK
Európai parlamenti képviselő, közgazdász

2019 óta a Európai Parlament tagja, a Fidesz EP-delegációjának szakmai koordinátora vagyok, valamint az EP Gazdasági és Monetáris Bizottságának tagja, a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság póttagja. Korábban nagykövet voltam Rómában és Madridban, illetve 2010 és 2014 között európai uniós ügyekért felelős államtitkár. EP-képviselői munkám mellett a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tudományos munkatársként, valamint a Nemzetek Európája Karrierprogram oktatójaként tevékenykedem. Egyetemi diplomámat 1992-ben a közgazdaság-tudományi egyetemen szereztem nemzetközi kapcsolatok szakon, majd 2000-ben doktoráltam a szak Európa-szakirányán. Angolul, spanyolul, olaszul és franciául beszélek.

Náray-Szabó Gábor

FŐTITKÁR – ALELNÖK
Vegyész, az MTA rendes tagja

1943-ban születtem, 1992-től az ELTE egyetemi tanára vagyok. 1996-1999 között a Magyar Tudományos Akadémia főtitkárhelyettese, 2001-2002 között az Oktatási Minisztérium helyettes államtitkára, 2006-2013 között az MTA Könyvtára főigazgatója voltam. 2003-2019 között a Professzorok Batthyány Köre elnökeként, illetve alelnökeként tevékenykedtem. A Magyar Érdemrend Középkereszt kitüntetettje, Újbuda díszpolgára vagyok. Két gyermek édesapja, akiktől hét unokám van.

Elnökségi tagok

Bíró Ildikó

Népművelő-kulturális szervező

1955-ben születettem Miskolcon. Iskoláimat szülővárosomban végeztem. 1975-től Budapesten éltem, 20 éven át színházi súgóként és rendezőasszisztensként dolgoztam. Diplomát 1999-ben szereztem Szombathelyen, népművelő-kultúra szervező szakon. Vezető beosztásban számos fesztivál, országos nagyrendezvény, kulturális esemény ötletgazdája, szervezője voltam. 2006 és 2010 között országgyűlési képviselőként dolgoztam, majd saját döntésként visszatértem eredeti hivatásomhoz. 2011-től 2021-ig a Duna Palota ügyvezetőjeként, később mint szakmai tanácsadó segítettem az intézményt. Életemben fontos szerepet tölt be a magyar kultúra és nyelv tisztelete. A Bessenyei György népművelőknek szóló szakmai elismerés díjazottja vagyok. Szabadidőmben ikonokat másolok. Két felnőtt fiam van.

Gellén Márton

Nemzeti Közszolgálati Egyetem
habilitált egyetemi docense

2023 novemberéig az Egyesület
alelnök-főtitkára voltam. Jelenleg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem
habilitált egyetemi docense és a Magyar Jogász Egylet Fővárosi
Szervezetének tudományos alelnöke vagyok. Korábban több tisztséget viseltem
a központi közigazgatásban, amelyet megelőzően a Századvég
Közigazgatási Akadémia igazgatója voltam. Tanítottam, illetve kutatottam
összesen 7 egyetemen Japánban, az Egyesült Államokban,
Oroszországban és Belgiumban. Megközelítőleg 80 tudományos
közlemény szerzője vagy társszerzője vagyok.

Hűvösvölgyi Ildikó

Színművész
Kossuth-díjas színésznő.

 Jelenleg a Turay Ida Színházban, a Madách Színházban és a Pesti Magyar Színházban játszom, valamint tanítok a Táncművészeti Egyetemen. Ezen kívül verses estekkel járom az országot, Reményik Sándor, Weöres Sándor és Arany János költészetét tolmácsolom. Nagy örömömre 2023-ban Polgári Magyarországért díjjal tüntettek ki. Férjem Kisfaludy András dokumentumfilm-rendező, két lányunk van, Nóra és Zsófi és egy unokánk, Bence. Rájuk, a családomra vagyok a legbüszkébb.

Osztie Zoltán

Római katolikus pap

Római katolikus pap vagyok, 1981-ben szenteltek pappá, majd teológiai doktorátust szereztem. Húsz évig voltam a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnöke és Veszprémben tanítottam a Hittudományi Főiskolán. 2000 óta vagyok a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia plébánosa, mely tavaly ünnepelte 975. éves évfordulóját. Az MPEE megtisztelő kitüntetésének is tulajdonosa vagyok.

Jenőfi György

Közgazdász, az Ügyészség gazdasági főigazgatója

Pestszentlőrincen nevelkedtem, polgári középosztályból származtak szüleim. Gimnáziumi tanulmányaim után, katonai szolgálatot követően a Közgazdasági Egyetemet elvégeztem, nappali tagozaton és közben evezős élsportoló voltam. Jelenleg az Ügyészség gazdasági főigazgatója vagyok. Korábbi éveimben közel 40 éven át vezető voltam, ebből 10 évig állami vezető/helyettes államtitkár/ Több szakmai és állami kitüntetéssel rendelkezem. A közéletben aktívan részt veszek, korábbi években a polgári körök szervezésében. Szabadidőmben sportolok és az unokáimat támogatom.

Felügyelő bizottság

Tóth Botondné

TAG
Az egyesület alapító tagja, egykori titkára pénztárosa

Az MPEE egyesület alapító tagja vagyok. Mint titkár és pénztáros a főtitkár munkáját segítettem, az egyesület taglistáját kezeltem és igyekeztem azt naprakészen tartani. A Felügyelőbizottság egyik tagjaként, elnökünkkel együtt működve dolgozom a mai napig. Az Egészségügyi Főiskola Védőnőképző szakán végeztem. Az Országházban az MDF szakértői irodájában kaptam állást, itt dolgoztam 1991-től 1994 -ig, majd a X. Kerületi Polgármesteri Hivatalban, mint gyámügyi főtanácsos, majd a XVI. kerületben, mint képviselői referens.

Müller Ferenc

ELNÖK
Építész, egyetemi tanár

A MOME ny. intézetigazgató egyetemi tanára, rektorhelyettese majd megbízott rektora voltam. A Magyar Építész Kamara alapító elnöke, a Magyar Építőművészek Szövetségének volt elnöke vagyok. A Budapesti Osztrák Iskola Alapítvány alapítványi tanácsosa, a mindenkori magyar szakminiszter képviselője. A „Habitat”-Díj, a „Művelődés Szolgálatáért” miniszteri díj, az Magyar Építész Kamara „Kamarai Érme”-nek díjazottja, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjének kitüntetettje.

Strich Péterné

TAG
Jogász

Az ELTE jogi karán végeztem. A gyerekeim megszületése után a Csepeli Tanács Lakásosztályán dolgoztam, majd a csepeli IKV-hoz kerültem, ahol évekig osztályvezető voltam. Amikor a vállalatot átszervezték önkormányzati vállalattá én lettem az igazgatója. Később vagyonkezelő Kft-vé alakult, amelynek az ügyvezető igazgatója voltam egészen a nyugdíjaztatásomig. Egész életemben konzervatív értékrendű voltam, amire büszle vagyok.

Korábbi elnökök

Vízkelety Mariann

2019 – 2023Balog Zoltán

2009 – 2019

Martonyi János

2002 – 2009

Granasztói György

2000 – 2002

Mádl Ferenc

1996 – 2000