Magyar Polgári Együttműködés Egyesület

Meghitt adventet mindenkinek!

Egyesületünk december 16-án, szombaton tartotta hagyományos adventi programját a Józsa Judit Galériában, ahol közösen hangolódtunk a közelgő karácsonyi ünnepekre. Az esten Kovács Áron evangélikus lelkész osztotta meg gondolatait a hallgatósággal, majd az ünnepi műsor következett.


A megjelenteket Molnár Adrienn, az est szervezője és Józsa Judit, a galéria tulajdonosa köszöntötte, majd Kovács Áron evangélikus lelkész szólt a megjelentekhez.


A tiszteletes egy karácsonyi történet ismert mondatát idézte fel, ami a „betlehemesekben” mindig elhangzik, de valahogy gyorsan túllépünk rajta: „Nem volt számukra hely”. Mint mondta, a jelmezbe bújt gyermekek kedvesen adják elő minden szenteste a történetet, a Jézus születését ábrázoló festményekből is harmónia árad, azonban, amikor valakit nem fogadnak be az övéi, az lélekmarcangoló.


A Betlehemi Gyermek az övéi közé jött és az övéi nem fogadták be, nemcsak újszülöttként, ha-nem később sem. Ő pedig nem naivitásból, hanem szeretetből vállalja, hogy a kegyetlen világba kegyelmet hozzon, a kirekesztetteknek és a kirekesztőknek is a megbocsájtás és a megbékélés ajándékát kínálja fel. Értünk lesz emberré, ami bizonnyal sok fájdalommal jár, testben és lélekben egyaránt. Nem volt számára hely, így kezdődik az embertestbe öltözött Isten földi élete…


Karácsony Krisztus szeretetének az ünnepe. Ő, aki minden fájdalom és kirekesztés ellenére vállalja értünk, hogy hideg jászolban szülessen, hajléktalan legyen az övéi között, és mindannyiunkért meghaljon a kereszten.


Ezért legyen számára hely életünkben, gondolatainkban, szívünkben, lelkünkben egyaránt, mondta Kovács Áron és közös imára hívta a megjelenteket.


Győri Enikő, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület megválasztott elnöke egy számára kedves történetet, a négy gyertya meséjét mondta el a tagságnak.

Az adventi ünnepségen fellépet Csasztvan Zsuzsanna népdalénekes, Erdős Róbert tenor és Takács Bence előadóművész, egyesületünk elnökségi tagja.

Az előző évekhez hasonlóan az est ismert karácsonyi dallamok közös énekléssel ért végett.


mpee.hu