Magyar Polgári Együttműködés Egyesület

Idén 25 éves az MPEE

A Magyar Polgári Együttműködés Egyesület 1996. február 25-én alakult meg, első elnöke, Mádl Ferenc későbbi köztársasági elnök, jelenlegi vezetője Vízkelety Mariann. Az egyesület létrehozása 1995 szeptemberében a Polgári Gondola dunai hajóút alkalmával vetődött fel először, ahol a szervezet megálmodói a nemzeti sorskérdésekről tartott többórás tanácskozásukat követően nyilatkozatot írtak alá, amelyben kezdeményezték a polgári értékek nemzeti összefogását, valamint felvázolták a megalakítandó országos egyesület programját. Ezt a kétórás hajóutat azóta is minden évben megtartja egyesületünk.


Egyesületünk tagságát főként a közélet, a tudomány és a kultúra jeles személyiségei alkotják. Az elmúlt 25 évben számos fontos és időszerű témában szervezetünk társadalmi és szakmai egyeztetést, vitafórumot, kulturális eseményt, országos és határon túli rendezvénysorozatot. Számunkra a nemzeti kultúra értékközösség, amely földrajzi, társadalmi határokon átívelő módon közös nyelvet, fogalmakat, közös érzelmi és gondolati élményeket ad, amelyeken keresztül hasonlóan látjuk a világot.


Napjainkban az egyesület fórumot és ösztönzést ad tagjai és szimpatizánsai számára a közös gondolkodáshoz és cselekvéshez.