Magyar Polgári Együttműködés Egyesület

Élő közvetítés a Kiszámíthatóság és normativitás című tanácskozásról

A Magyar Polgári Együttműködés Egyesület, a Marek József Alapítvány és a Szegedi Tudományegyetem Kiszámíthatóság és normativitás című szeptember 26-i, 10 órától kezdődő tanácskozását a felsőoktatási modellváltás múltjáról, jelenéről és jövőjéről élőben közvetíteni fogjuk az alábbi elérhetőségen:

https://fb.me/e/2R7EETFPN


Röviden a tanácskozásról


A Magyar Polgári Együttműködés Egyesület (MPEE) célja a polgári értékek, eszmények és erények megóvása, ennek tudatosítása és kárpát-medencei kiterjesztése. Az egyesület ezen céljait főként társadalmi és szakmai egyeztetések, konferenciák, vitafórumok, találkozók szervezésével valósítja meg. Ennek jegyében az elmúlt évtizedek során számos fontos és időszerű témakörben jött létre társadalmi és szakmai egyeztetés, amelyeken több ezren vettek részt, a média élénk érdeklődése mellett.

Ezen események sorába illeszkedett az MPEE 2021. szeptember 29-én megrendezett konferenciája, amely az egyetemi modellváltás legfontosabb kérdéseit és kihívásait tűzte programjára azzal a céllal, hogy építő vitát kezdeményezzen az érintett szereplők képviselői között, és hogy meghatározza a modellváltás hosszú távú célját, kijelölje eszközeit, azonosítsa a kihívásokat és megfogalmazzon rájuk válaszokat, a már rövid távon várt eredményekkel együtt.


A két évvel később, 2023 szeptemberében megrendezendő tanácskozás célja, hogy számot vessen az egyetemi modellváltás induló éveivel, levonja a tanulságokat és hogy felkészítse a résztvevőket a jövőre, az előttünk álló kihívásokra, valamint lehetőségek kiaknázására, az élesedő nemzetközi versenyre. Mindezt az érintett felek közös gondolkodásra történő meghívásával, a tapasztalatok megosztásával, és a hazai felsőoktatásra vonatkozó jövőkép felvázolásával kívánja elérni.


A rendezvényt Náray-Szabó Gábor, a Marek József Alapítvány kuratóriumi elnöke, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület elnökségi tagja nyitja meg, köszöntőt mond Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány elnöke.


A tanácskozáson előadást tart többek között: Freund Tamás, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, Hankó Balázs, Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára, Böszörményi-Nagy Gergely, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért kuratóriumi elnöke, valamint Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora.


mpee.hu