Magyar Polgári Együttműködés Egyesület

Elhunyt dr. Herczegh Margit

Dr. Herczegh Margit ügyvéd, a Magyar Érdemrend  Lovagkeresztje kitüntetés tulajdonosa, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület Etikai Bizottságának elnöke, méltósággal viselt hosszú betegség után 2020. szeptember 12-én visszaadta hűséges lelkét a Teremtőjének.


1945. december 24-én karácsonyi ajándékként érkezett 7 testvére mellé a felső középosztálbeli nagycsaládba. Édesapja korán belehalt az üldöztetésbe, ami nemzetünkhöz kötődő elvhűsége miatt érte így édesanyja egyedül nevelte fel 9 gyermekét.


Olyan időkben határozta el, hogy a jogi pályát válassza hívatásának, amikor az egyetem elvégzése bizony nagyon nehéz volt az ő hátterével a napi munkavégzés mellett. Kiválóan végzett és éles eszével, intelligenciájával, logikus gyors gondolkodásával hamar szakmai sikereket ért el, amihez jó szíve és jó lelke is társult kellemes humorral. Így talán nem is csoda, hogy az első szabadon választott kormány az MDF jogi szakértője lett. Magánügyvédként szerteágazó feladatokat kapott, amelyeket hitét szerető, hazája érdekeit mindig figyelembevevő emberként oldott meg.


Nagyon büszke volt a Polgári Hermina Alapítvány/Hermina Szalon alapítótagjaként végzett munkájára. Miniszterelnök úr bizalmát élvezte és ez szárnyakat adott neki. Amikor tehette boldogan vállalt el olyan társadalmi feladatokat, amelyekkel szeretett hazája jobbulását szolgálhatta.


Adjon neki az Isten örök nyugodalmat, és akik ismerhették gondoljanak rá olyan szeretettel és tisztelettel, ahogyan Ő szerette és tisztelte az őt körülvevő hazájukat alázattal szolgáló becsületes MAGYAR embereket!