A modern ember fogódzók nélkül él a körülötte rohamosan és folyamatosan változó világban – egyre kevésbé érzi, tudja, hogy mihez tartsa magát az élet nagy kérdéseiben.

Joggal merül fel a kérdés, hogy vajon milyen értékekben hihetünk, milyen elveket követhetünk, mi az, ami kiállja az idő próbáját, és segít eligazodni a jelen útvesztőiben. Ezt járja körül Az idők jelei című dokumentumfilm, amely már a díszbemutatóján óriási sikert aratott, megszólítva minden jóakaratú embert, korra, nemre és felekezetre való tekintet nélkül.

„A film teljes egészében magával ragadott. Meggyőződésem, hogy egy ilyen, gondolkodásra ösztönző alkotás sokkal inkább célba talál, mint bármilyen didaktikus mondanivaló.” – nyilatkozta Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek.

Akik eddig megnézték a filmet, egyetértettek abban, hogy erős gondolatok, őszinte érzelmek és emberi megnyilvánulások hatják át a képkockákat, nem sablonos, előre „legyártott” beszélgetéseket látunk. Emiatt könnyedén tovább fűzhetőek a különböző gondolatmenetek, és felvethetőek fontos témák, melyek segíthetnek megtalálni az elvesztett fogódzókat az élethez.

Az idők jelei dokumentumfilm televíziós premierje október 14-én, 21 óra 35 perckor lesz a Duna World-ön

A film letölthető a www.keesz.hu/a-vilaghalon-az-idok-jelei-cimu-film oldalon.

www.mpee.hu