IDŐPONTVÁLTOZÁS!

Tisztelt Egyesületi Tagunk!

A Magyar Polgári Együttműködés Egyesület 2024. április 9., kedd 18:00 órára tervezett “A békéhez erő kell – az erőhöz béke kell” Hogyan védhetjük meg Magyarország biztonságát a veszélyek korában? című konferenciájának időpontja Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter úr előre nem tervezett kormányzati elfoglaltsága miatt 2024. május 2., csütörtök 18:00 órára módosul.

Az ÚJ IDŐPONT: 2024. május 2., csütörtök., 18:00 óra

HELYSZÍN: Bálna Honvédelmi Központ (1093 Budapest, Fővám tér 11-13.)

 

A Magyar Polgári Együttműködés Egyesület tisztelettel meghívja Önt

A békéhez erő kell – az erőhöz béke kell

című konferenciájára
(Részvétel csak MPEE meghívóval és regisztrációval!)

Hogyan védhetjük meg Magyarország biztonságát a veszélyek korában?

2024. május 2., csütörtök,  18 óra

Bálna Honvédelmi Központ

(1093 Budapest, Fővám tér 11-13.)

Előadó:

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter

Győri Enikő elnök, MPEE

Moderátor: Mártonffy Balázs, az NKE  John Lukacs Intézetének kutatásért felelős igazgatója

Napjaink egyre instabilabb geopolitikai környezetében újabb és újabb biztonsági fenyegetések jelennek meg. A  szomszédunkban zajló háború egyre veszélyesebb szakaszba kerül, többek már a NATO közvetlen katonai szerepvállalását se tartják elképzelhetetlennek. Egy új európai biztonsági architektúra is kibontakozhat, de lehet általánosodik a biztonság hiánya régiókban és a világban is. 

Miniszter úrtól arra várunk választ, miként néz szembe Magyarország ezekkel a kihívásokkal. Mit tud Magyarország tenni a biztonságpolitika világát uraló nagyhatalmakkal szemben? Hogyan garantálhatjuk a szuverenitásunkat, miközben szorgalmazzuk az európai védelmi együttműködést és tagjai vagyunk a NATO szövetségi rendszerének? Hol tartunk a haderőfejlesztésben, milyen változások zajlanak a honvédségnél, a védelmi képességeink megerősítése terén – illetve elég-e amit Magyarország egyedül tud tenni? 

Kérem, részvételi szándékát az mpee@mpee.hu e-mail címen jelezze.