Hírek

Hírek magyarázata

A Magyar Polgári Együttműködés Egyesület közleménye

2020. február 19.

Budapest, 2020. február 19., szerda

Üdvözöljük, hogy elkészült az új Nemzeti Alaptanterv (NAT), amely fontos mérföldköve a megújuló, korszerű magyar oktatásnak. Örömmel vettük és fontosnak tartjuk, hogy az átdolgozott alaptanterv megőrizve a magyar oktatás eddigi értékeit erősíti a diákok nemzeti öntudatra nevelését. Az új NAT kiemelkedő eleme, hogy figyelemmel van a magyarságot összetartó történelmi örökségünkre.

Orbán Viktor Miniszterelnök évértékelő beszéde

2020. február 16.

Jó napot kívánok, tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Kész szerencse, hogy nem száz évvel ezelőtt kellett évértékelő előadást tartanom. Azért mondom ezt, mert idén lesz száz éve a trianoni békediktátumnak. Száz évvel ezelőtt az ország miniszterelnökét Huszár Károlynak hívták. Ha tartott volna évértékelőt, akkor azt kellett volna mondania, hogy nem volt jó évünk. Sőt, kutya rossz évünk volt.

Huszonkettedszer értékel évet Orbán Viktor

2020. február 15.

Orbán Viktor vasárnap tartja az idei évértékelőjét, amelyen várhatóan a kormány klímavédelmi akciótervének részleteiről is beszél. A miniszterelnök először első kormányzása idején, 1999-ben tartott évértékelő beszédet a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület felkérésére. A Fidesz elnöke azóta minden esztendő elején áttekinti az előző időszakot, illetve kijelöli a következő időszak kormányzati feladatait. 

A programsorozat célja, Szent István teljes szellemi örökségének újra felfedezése.

2020. január 15.

Ötéves tematikus programsorozat indul Szent István 2025 címmel az államalapító magyar király életművének megismertetésére - mondta Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsának (EMT) elnöke kedden, Szegeden. A sajtótájékoztatón Vízkelety Mariann, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület (MPEE) elnöke kifejtette, a programsorozat célja, Szent István teljes szellemi örökségének újra felfedezése.

Adatvédelmi és adatkezelési szabályzat - MPEE Belépési nyilatkozat

2019. november 23.

A Magyar Polgári Együttműködés Egyesület (a továbbiakban: Egyesület) összhangban a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK irányelv hatályon kívül helyezéséről szóló 2016/679 EU rendelet (a továbbiakban: általános adatvédelmi rendelet, vagy GDPR) rendelkezéseivel, valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvényben írtakkal, ezúton teszi közzé Adatvédelmi és adatkezelési szabályzatát (a továbbiakban: Szabályzat).

Korunk kihívásairól Áder Jánossal

2019. november 8.

A klímaváltozás kedvezőtlen hatásainak legalább 80 százalékát a vizek állapotán keresztül érzi meg az emberiség - mondta Áder János köztársasági elnök november 8-án, pénteken Budapesten, a Pesti Megyeháza dísztermében a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület Korunk kihívásai című konferenciasorozatának rendezvényén. A megjelenteket Vízkelety Mariann, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület elnöke köszöntötte.

A vörösterror áldozataira emlékeztek a Nemzeti Vértanúk Emlékművének újraavatásán

2019. október 31.

A bűnök nem akkor teljesednek be, amikor elkövetik azokat, hanem akkor, amikor elfelejtik – ezekkel a szavakkal emlékezett Kövér László házelnök a a vörösterror áldozataira a Nemzeti Vértanúk Emlékművének újraavatásán október 31-én a az V. kerületi Vértanúk terén. Az eseményen részt vett dr. Vízlkelety Mariann, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület elnöke.