„Minden magyar felelős minden magyarért

„Minden magyar felelős minden magyarért"

A magyar Alkotmányról, annak legfontosabb passzusairól, az alaptörvény megújulásához vezető történelmi útról szólt az előadás, amelyet a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület (MPEE) tagjai tartottak a marosvásárhelyi Sapientia nagytermében 2015. február 18-án, szerdán.

Utoljára módosítva: 2019. March 04.
Juhász Imre alkotmánybíró és Tordáné Petneházy Judit egyesületi alelnök előadását Hűvösvölgyi Ildikó színművésznő színesítette, aki a témához illő, nemzeti hangulatú verseket mondott el a diákoknak.
 
Az előadókat Dávid László rektor köszöntötte: üdvözölte az MPEE kezdeményezését, hogy magyarországi állomásaik után, immár a határon túli magyar vidékekre is ellátogatnak.

Zsigmond Barna Pál főkonzul köszöntőjében a jogismeret fontosságát hangsúlyozta, illetve kiemelte, ma már mindenki szabadon igényelheti a magyar állampolgárságot, amely közjogilag is összeköti a nemzetet.
 
 

Magyarország korábbi és aktuális Alkotmányáról, az Európa Tanács munkájáról, országjelentésekről, a Benes dekrétumról és alkotmánybíróként végzett feladatáról beszélt főként Juhász Imre, majd a 2012. január elsejétől életbe lépett magyarországi Alaptörvényből idézve zárta előadását.


 
Tordáné dr. Petneházy Judit a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület alakulásáról, céljairól beszélt, hozzáfűzve azt is, hogy Orbán Viktor miniszterelnök minden évben az MPEE felkérésére tartja évértékelő beszédét.

www.mpee.hu