Meghallani az idők jeleit

Meghallani az idők jeleit

Az idők jelei címmel készített átfogó, több aktuális társadalmi problémára rávilágító vitairatot a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület és a Professzorok Batthyány Köre.

Utoljára módosítva: 2019. March 04.
A dokumentum  anyaga tizenhat résztémát – nemzeti karakter, egyházi élet, politika, nemzetpolitika, család és demográfia, gazdaság, mezőgazdaság és vidékfejlesztés, egészségügy, oktatás, szociális ügyek, kisebbségügy, kultúra, tudomány, média, környezet , külpolitika – elemez. A vitairatot a három szervezet 2015. október 30-án közel 500 fő előtt mutatta be a budapesti Olasz Kulturális Intézetben, majd a kedvező társadalmi és kormányzati fogadtatás hatására országjáró konferenciasorozatra is indult vele. A különböző állomásokon a tizenhat résztémából néhányat részletesen is bemutatnak, meghívott szerzők, szakértők segítségével.

2016 június 7-én Székesfehérvárra érkezett országjáró körútjával az Idők jelei. Az eseményen részt vett dr. Ónodi-Szűcs Gábor egészségügyi államtitkár. A Fehérvár Televízió összefoglalója a konferenciáról az alábbi linken nézhető meg:

http://www.fehervartv.hu/video/index/16811

www.mpee.hu