Jogállami kerekasztal beszélgetésen a kaposváriak

Jogállami kerekasztal beszélgetésen a kaposváriak

Az Alaptörvényről és annak hatásáról tartottunk kerekasztal beszélgetést 2014 november 26-án, Kaposváron. A Magyar Polgári Együttműködés Egyesület szervezésében a Városháza dísztermében civilek és jogi szakemberek találkoztak egymással. Az egyesület észéről az eseményen részt vett Tordáné Petneházy Judit alelnök, Molnár Adrienn MPEE irodavezető és Gajdos Erzsébet sajtófőnök.

Utoljára módosítva: 2019. March 04.
Magyar Polgári Együttműködési Egyesület 2013. január óta járja az ország városait, hogy az alkotmány módosításáról adjon közérthető tájékoztatást.A kaposvári jogállami kerekasztalt első előadójaként Juhász Imre alkotmánybíró hangsúlyozta, hogy a megváltozott választási törvény a megfogalmazott kritikák ellenére sem ütközik alapjogokba.

Juhász Imre szerint ezek az események segíthetnek az alaptörvény és annak legfrissebb módosításainak értelmezésében.

- Azt gondolom ezekben a kérdésekben is tudunk újat mondani, gondoljuk a devizahitelesek ügyében hozott alkotmánybíróság döntésére. De vannak más olyanok is, amik a mindennapi életünket befolyásolják - mondta Juhász Imre, alkotmánybíró.

Az MPEE egyesületet Tordáné Petneházy Judit mutatta be, majd Császár Angéla színművész versösszeállítását hallhatták a megjelentek.

Az eseményt követően Kaposvár talán leghíresebb szülötte - Rippl-Rónai József festőművész - 1978-ban nyílt kaposvári emlékmúzeumát látogatták meg a résztvevők.

www.mpee.hu