Jogállami kerekasztal az  Sapientia EMTE csíkszeredai Nagy Aulájában

Jogállami kerekasztal az Sapientia EMTE csíkszeredai Nagy Aulájában

Marosvásárhely után a Sapientia EMTE csíkszeredai Nagy Aulájában tartott előadást az MPEE. A megjelenteket Szarka Gábor konzul köszöntötte.

Utoljára módosítva: 2019. March 04.
- A mai előadáson a magyar Alaptörvény kerül fókuszba. Bizonyára a jelen lévő hallgatóság nagy része rendelkezik már magyar állampolgársággal, és ha máshol talán nem is, az állampolgársági eskütételen már hallott a magyar Alaptörvényről. Az ünnepélyes eskü szövegének is része, hogy magyar állampolgárként az Alaptörvényt és a jogszabályokat tiszteletben tartjuk és megtartjuk.

Mindig hangsúlyozni szoktuk, hogy a magyar állampolgárság nemcsak okiratokat, hanem közös felelősséget, közös cselekvést is jelent. Ezt a közös felelősséget vállaljuk a magyar Alaptörvényben is a határon túli magyarok sorsáért, a közösségek fennmaradásáért és fejlődéséért.


Az Önök életében ez a felelősség gyakorlatilag ezen az egyetemen mutatkozik meg. Hiszen a magyar állam, az általa kiemelten támogatott Sapientia EMTE révén vállal felelősséget az Önök jövőjének biztosításáért. Kérjük azonban, hogy a diploma átvételét követően, magyar állampolgárokként, Önök se feledkezzenek meg felelősségükről, és tudásukhoz, képességeikhez mérten járuljanak hozzá a magyar nemzet gyarapodásához - mondta a konzul.

www.mpee.hu