Felhívás

Felhívás

Kérjük, támogassa a Rahói Magyar Iskolát a projektor megvásárlásában, adományát a11713005-20419826 bankszámla-számra várjuk.

Utoljára módosítva: 2017. June 26.

A Kárpátalján működő Rahói Magyar Iskolát a helyi 1. számú Ukrán Iskola tagozataként nyitották meg 1998-ban. Az iskolát először a Római Katolikus Plébánia kibővített szárnyában helyezték el, majd 2004-től az egyház tulajdonában lévő kétszintes épületbe költöztették. Az oktatási intézmény számos viszontagságon ment keresztül az elmúlt közel két évtized alatt, megmaradását többek között azoknak a lelkiismeretes pedagógusoknak köszönheti, akik a történelem legszeszélyesebb éveiben is hittel és odaadással vállaltak a gyermekek magyar nyelvű tanítását.

Az iskola jelenleg három növekvő számú osztályában 21 diákot négy pedagógus oktat. A rahói tanárok nevében Melnicsuk Veronika, azzal a kéréssel fordult a Magyar Polgári Együttműködés Egyesülethez, hogy szervezetünk segítse a rahói magyar közösséget egy projektor beszerzésével.

A Rahói Magyar Iskolában a tanév során számos kulturális programot szerveznek, amelyeknél nagy hasznát tudnák venni egy projektornak, de nem csak ezeknél az alkalmaknál, hanem a tanítás során is, írja levelében a tanárnő.

A projektort május 16-án szeretnénk átadni a kárpátaljai magyar iskolának, amely alkalomból Hűvösvölgyi Ildikó Kossuth-díjas színművész, egyesületünk elnökségi tagja rendhagyó irodalmi órát fog tartani a diákoknak.

Kérjük, támogassa a Rahói Magyar Iskolát a projektor megvásárlásában, adományát a 11713005-20419826 bankszámla-számra várjuk.

Kiadó: Magyar Polgári Együttműködés Egyesület