Idők jelei

Az idők jelei - Kecskeméten

2016. június 14.

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ), a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület (MPEE) és a Professzorok Batthyány Köre rendezett konferenciát június 14-én, kedden Kecskeméten. A Piarista Gimnázium dísztermében rendezett fórumon az „Az idők jelei” című vitaanyagot mutatták be az érdeklődőknek. Az rendezvényen Borbás Zoltán, a Kaposvári Egyetem kancellárja és Náray-Szabó Gábor egyetemi tanár tartott előadást.

Család és összetartozás

2016. június 9.

Számos szakértő elmélyült munkája eredményeképp készült el Az idők jelei című áttekintés, mely számba veszi az eddigi eredményeket, kritikát gyakorol a negatív jelenségek felett, és javaslatokat tesz a követendő irányra. A vitaanyagot a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület és a Professzorok Batthyány köre készítette. Az értekezés 16 résztémát elemez ki, melyből az egyik a család. Erről hallhattak az érdeklődők az Idők Jelei Konferenciasorozat jászberényi állomásán.

Nagybirtok helyett családi gazdaság

2016. június 1.

Nyíregyházán is bemutatták az Idők Jelei című kiadványt. A vitairatot még 2015 október végén mutatta be a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, a Professzorok Batthyány Köre és a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület. A kötet áttekinti a magyar társadalomban az elmúlt években lezajlott fejleményeket és a jelenlegi kihívásokat.Nyíregyházán a mezőgazdaság és a vidékfejlesztés, illetve a kisebbségi kérdések voltak terítéken.

Utat mutat a keresztény értelmiség

2016. május 27.

Baján a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének helyi csoportja május 27-én látta vendégül az országjárókat, a témák közül az egyházi élet és a nemzetpolitika-nemzettudat ismertetését igényelték. Szép számú érdeklődő gyűlt össze a Turisztikai Központban, több vidéki KÉSZ-szervezet is elküldte a maga delegációját. Az egybegyűlteket Tarján Levente, a KÉSZ bajai szervezetének elnöke köszöntötte, kiemelve, hogy a konferencia a szervezet fennállásának 25., jubileumi éve zárórendezvénye.

Vásárhelyen mutatták be a KÉSZ kiadványát

2016. április 29.

Hódmezővásárhelyen, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ) legfiatalabb helyi szervezeténél rendezett az Emlékpontban konferencián mutatták be és vitatták meg a KÉSZ Az idők jelei című kiadványát. Az est előadója, Mráz Ágoston, a Nézőpont-csoport vezérigazgatója és vezető elemzője rámutatott: a programsorozat keretében közéleti témákat kívánnak keresztény szempontból megvitatni.