Címke: Jogállami kerekasztal

Miért volt sikertelen a 2004-es népszavazás?

2015. október 28.
Miért tekintenek egyesek még mindig románnak bennünket az anyaországban? Mikor született meg az első alaptörvény? Miért nehezményezik Európa-szerte a kollektív jogokat? Egyáltalán miért fontos, hogy kollektív jogaink legyenek? Mire jó a mai román alkotmány? Mindezekre a kérdésekre választ kaphatott, aki ellátogatott a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem sepsiszentgyörgyi tagozatára, és meghallgatta dr. Juhász Imre alkotmánybíró előadását 2015. október 28-án, csütörtök délután.

Jogállami kerekasztal Vásárosnaményban

2014. március 6.

A Magyar Polgári Együttműködés Egyesület és a Bánffy György Kulturális Szalon által szervezett kerekasztal 2014. március 6-i vásárosnaményi beszélgetésen Náray-Szabó Gábor akadémikus, az MPEE elnökségi tagja és Hafenscher Károly, a Reformáció Emlékbizottság munkáját segítő miniszteri biztos, a Magyarországi Evangélikus Egyház zsinatának lelkészi elnöke beszélgettek az érdeklődőkkel Magyarország jelenlegi helyzetéről és jövőjéről.

Az Alapjogokért Központ vezető elemzője tartott előadást Sopronban

2014. február 7.

A Rákóczi Szövetség soproni csoportja szervezésében 2014. február 7-én Sopronba érkezett a „Jogállami kerekasztal” rendezvénysorozat. Az eseményen többek között a közjogi berendezkedés aktuális kérdései kerültek napirendre. A Magyar Polgári Együttműködés Egyesület 2014-ben is folytatja a „Jogállami kerekasztal” címmel tavaly januárban megkezdett országjárását az egyesület elnökségének, tagjainak és helyi tagszervezetinek közreműködésével.